Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anteckning från kanten; björkäng, varberg


hunky dory - ett brev tutar aldrig upptaget

 

hej, vet du,

det skummar av syrsor ur det täta lövet. rallarrosens illfärg bleknar. nu när det skymmer, lockar sig, och grånar de ulliga fröställningarna. de vajar trots allt ganska ståndaktigt, minst enochenhalvmeterhöga, i det ogenomträngliga nässelbeståndet. den röda lampan på vindkraftverket slocknar och tänds i takt med de tre bladens monotona vinkningar.

vet du att det är bara två breddgrader från mig till dig, och de gulgröna lavarnas pannor, välvda ur kalfjället. jag inbillar mig hur det plingar när stjärnorna droppar sina hårstrån i den nattfuktiga stenen.

vi är så små här. med smutsiga naglar på kliande myggbett.
färjebiljetter lösta mellan sund och öar.
skandernas taggiga ryggrad lögar sig lojt i julis nordatlant.

om vi vrider på nackarna mot månen - liknar vi fåglar,

då är det samma måne vi ser.




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-28 23:02



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Vackraste speciella brev!!..underbart att få ta del..ett fantastiskt språk du har..applåd
2009-09-01

  Lemuel Gulliver
Du är fantastisk.
2009-08-14

  Linen
Puh, ett så vackert brev. Och nä, det tutar inte upptaget. Aldrig. Bara en skön smäll när locket på brevlådan går igen.
2009-08-13

  dead_prez
fantastiskt, håller verkligen dig som en av de som skriver allra skarpast på den här sidan.
2009-08-11

  Elin R
Intressant med brevformat till den okända. Färgerna som kryper fram när jag läser din dikt är knallrosa och mjukgrå. Jag vet inte om slutraden behövs. Eller kanske. det knyter ihop på ett enkelt sätt (för enkelt?).

Det här är så välskrivet. Och aldrig självklart.
2009-08-10

  dead_prez
du är så jävla bra.
2009-07-28

    resilient
Vilket vackert brev. Trots att jag har mycket lite med kalfjäll att göra dagligdags så kände jag mig ändå adresserad.

Slutet är en dikt i sig. Underbart:

"vi är så små här. med smutsiga naglar på kliande myggbett.
färjebiljetter lösta mellan sund och öar.
skandernas taggiga ryggrad lögar sig lojt i julis nordatlant.

om vi vrider på nackarna mot månen - liknar vi fåglar,

då det samma måne vi ser."
2009-07-28

  Larz Gustafsson VIP
Åsyftas Bowies album?

Mustigt språk! Intressant.
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga