Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Släkten är värst


31/7: Namnsdagslimerick till Elin och Helena



När Elin beslöt att förena

sin framtid med Sköna Helena

var släkten bigott

och fann därför gott

att kalla de båda obscena.




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-07-31 06:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Underbar lesbisk lyrik skrev grekiskan Sappho
tiden var liberal så kritik hon slapp få.
Bland hennes vänner fanns kvinnor i långa rader,
gaysor, bisexuella och pilska tribader.
Tyvärr blev Sapphos skapelse ej permanent.
I dag finns den endast bevarad som lösa fragment.
På sextonde århundradet lär det funnits komplett
men det försvann och ingenstans finns en dublett.
2009-07-31

  korpfjäder
åh, mitt i prideveckan och allt..
2009-07-31

  Daniel_78 VIP
:) en förmiddagspralin
2009-07-31

    Bodil Sandberg
ja släktingar
kan va så gemena
och i huvena klena
kalla dom obscena!
jag skulle nog
vilja mena
deras tankar var rena
på så sätt att de ville
sig förena..tjena** - som alltid superbt limerickat käre poet!!!
2009-07-31

    Maria Malm
En namnsdagslimerick, väl passande i denna vecka!
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP