Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny och en årsgammal


1/8: Namnsdagslimerick till Per

 

Per bodde som gosse på Vinga.

Om töser det fanns på ön? Inga.

Så Per spionera'

i gympan med mera:

"En måste ju lära sig - springa!"

 

eller 

 

I skolan var Per ganska kass

Han busade och rökte brass

och gav profetian:

"Jag går aldrig ut nian

Man vill ju va' trogen sin klass!"

 

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-01 07:45

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
1939 smög jag och Arne till Eriksdalsbadet där vi genom springor i planket kunde se nakna damer. Badvakten, känd som "Svarte Satan" jagade oss, skrikande: "Hörni grabbdjävlar" och Djävlar vad vi sprang.
Det berättades "Klintbergare" om de öden som mötte dem vilka Svarte Satan fångat. Ofattbara ohyggligheter.
Nu, till 70-årsjubiléet, funderar jag på att åka till Eriksdalsbadet och nedlägga en krans till minnet av Svarte Satan.
2009-08-01

  korpfjäder
Oh, jag känner också en Per men -

min Per är en cool typ den killen
som oftast syns snacka med snillen
han speglar det vett
narcissus själv sett
i spegeln han kallar för "lillen"
2009-08-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så skulle det varit:
En man från Bästkust Västkusten
han skrev om folk och om den lusten
till livet, klivet
vad, som oss blev givet
så Du Man tappa aldrig musten
2009-08-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Man från västkusten bästkusten
skrev limerick om folk om törsten
till livet, klivet
vad, som oss blev givet
folk sa, han får ej tappa lusten
2009-08-01

  Per Rydberg
Uppskattas!
2009-08-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP