Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En känsla jag plötsligt fick i kvällningen


I augustiskymningen

I augustiskymningen
står jag vid balkongdörren
och tittar ut och känner hur
dagen är på väg att ta slut

I augustiskymningen ser jag
från balkongdörren de gröna
björkarna utanför huset

men vänta ett tag

det är en björk som börjar
få nyanser likt solens gyllengula
färg i bladen

I augustiskymningen ser jag från
balkongdörren hur månen vandrar
opp över trädens toppar

I augustiskymningen andas jag in
känslan av en underbar sommarkväll

I augustikvällen passar jag på att
njuta av ängsklockan så vackert blå som står bredvid
vägkanten och ringer in till nattlig vila

090805




Övriga genrer av sajo
Läst 114 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-05 22:00



Bookmark and Share


  Maria T
Dikten andas ro och trygghet
Stilla skymning.
2009-08-08

  Larz Gustafsson VIP
Augusti är en besynnerlig månad.
En fin skildring av en av dess skymningar!
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

sajo