Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återkomsten

Plötsligt klyvs mörkret, rent fysiskt, framför mig
Himlen som jag hittills känt den smulas liksom sönder framför mina ögon
Som en ljungeld synlig för allt och alla träder Konungen fram
Alla folk och stammar faller i stoftet
Varje knä böjs
Jag ser kungar, presidenter och världsledare ligga raklånga med ansiktet mot marken
Ljuset tränger igenom allt
Ande, själ, kropp, varje tanke och handling ligger blottad inför den Allsmäktige
Denna fruktansvärda makt gör mig vettskrämd och fyller mig med total sinnesro på samma gång
Jag känner blicken
Den bränner sönder allt som varit mitt jordeliv
Kvar i askan finns ett stycke av renaste guld
Nåd

"Idag skall du vara med mig i paradiset"
En stilla viskning och tordön i ett

Jag frigörs från mig själv
Jag lättar från marken, men kroppen är kvar
Jag ser människor jag känt under min levnad, som jag är förvånad att se tillsammans med Mästaren
Jag ser kyrkliga ledare visas bort till mörkret

Min själ uppslukas av ljuset
En annan dimension framträder
Jag är hemma




Fri vers av Redeemer
Läst 303 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-08-06 14:19



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
.........Halleluja! Där fröjdas vi alla!
Halleluja! Vart tvivel försvunnit!
Aldrig mer skall jag stappla och falla,
jag är framme, ja, hemma hos Gud

Jag har hört om den snövita dräkten
och om glansen av gyllene kronor.
Jag har hört om den himmelska släkten,
och en gång, tänk en gång är jag där!
Halleluja! Jag fröjdas i anden!
Jag kan höra den himmelska sången
och det sliter i jordiska banden,
ty jag vet, jag skall snart vara där.

Sv Text: Lydia Lithell till en Ryskspråkig folkmelodi

Allt av nåd.

Sannerligen ......
2009-08-11

  anits VIP
Mycket vackert och berörande, så
härligt att få läsa
2009-08-09

  Larz Gustafsson VIP
Tron är inte var mans gåva.
Endast de frälsta kommer till paradiset.
2009-08-06

  Bibbi VIP
Mycket starkt berörande.
"Vilken dag det skall bli...!"
Bokmärke.
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Redeemer
Redeemer