Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allvar, hur det än kan verka.


Solanum Tuberosum In Memoriam

 

 

Hur att förgäta all potatis?

Och brödskivor, även om de erbjuds gratis?

Att bara käka fett och proteiner

och låtsas som att solen alltid skiner?

 

Det orkar jag. En vecka eller två.

Därefter blir min livsmedelstablå

ett offer för en outhärdlig längtan.

Till kolhydrater riktar sig min trängtan.

 

Trots sanningen som verkar rätt bevisad

att vår matsedel verkar rätt nedisad

när dagens dietister får ta ton.

Så låt dem snarast i dig sätta klon!

 

De enda som mår väl av kolhydrater

är näringslivets slemma potentater! 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-08 19:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Vilken kamp Du - det måste finnas något litet annat agreabelt i livet just nu som god kompensation för den smakrika felsammansatta maten, hoppas jag!
2009-08-08

  lodjuret/seglare VIP
jo du har rätt,
den dieten är lätt risig
utöver den som är isig,
easy
2009-08-08

  Lena Krantz VIP
Ha ha....

Fast det är ju inte helt sant...det är ju många kolhydrater som faktiskt funkar fint.

Men inte just jordpäron då...

Nåväl, midsommar är midsommar
2009-08-08

  thyra
Bäst med lite av varje :) Fint rimmat!
2009-08-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP