Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maurice Chevallier uttalade gärna, särskilt när han sjöng, stadsdelens namn med ett tydligt 'e' på slutet! Doften av löksoppa står tät, och hör man inte ett gnällande musettedragspel någonstans där i bakgrunden?


10/8: Namnsdagslimerick till Lars

 

 

På en bakgata i Montparnasse

sov Lars, som jämt kallades Lasse.

Stackars fattig poet.

Bar jämt kring på allt det

som han ägde i en gammal kasse. 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av © anakreon VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-08-10 06:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Grattis alla Larsar och tack för skön limerick Calle!!!
2009-08-10

  Måna N. Berger
Tur att inte Lasse var närking, för då hade det inte rimmat, i Närke säger vi "karsse".. :) Eller, än värre, "kasche". Då hade poeten Larsche varit lite på snusen kanhända..
2009-08-10

  walborg
Åker direkt till Paris för 100 år sedan, då jag som ung bodde högt bland takåsarna och tusentals skorstenar och studerade franska vid Sorbonne - upplevde Bresson, Brel, Piaf, Chevalier på Montparnasse med sitt njutbara eleganta e!, Baudelaire med sina blommor, Jean Cocteau, Marcel Marceau ... minnen som gör mig glad än idag!

Tack för återupplevelsen genom Din fyndiga dikt.

Minns också trevliga vandrande clocharder på den tiden, med sina bagetter och flaskor i plastkassar, ofta med stora chäfrar, som sov under broarna - vänliga människor! "I Paris förnäma salar, värsta buse franska talar" (Albert Engström kanske också var där!?)
2009-08-10

  Larz Gustafsson VIP
P.S. Thanks heaven for little girls...D.S.
2009-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Bugar mig...

Känner en finländare som kom till Sverige med alla sina tillhörigheter i en plastkasse. Sedan jobbade han sig upp.
Han heter emellertid Seppo, och finns inte i svenska almanackan.

Men som du vet finns det en syrisk stad som heter Aleppo...
2009-08-10

    Tea Alex
Ja, det var kul läsning! Tack! :)
2009-08-10

  Per Rydberg
Jag hör ur minnet Maurice Chevalliers suga litet extra på sista stavelsen i Montparnasse lite släpiga franska, när jag läser din fina limerick.Kul att läsa!
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP