Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En moderat lustifikation om en diabetikers vedermödor


Efter vägskälet

 

Ömt farväl till kolhydrater,

ultrasnabba små krabater

som har, via diabetes,

tvingat mig till en helvetes

kost av fett och protein

för att driva den maskin

som jag kallar för min kropp.

Framledes får jag se opp

med potatis, bröd och frukt.

Annars bildas snart en lukt

som min hustru säger, ack,

minner om ammoniak.

Men, fysiken tycks mig glader

av de långa promenader

som får pulsarna att dunka

och mitt blodsocker att sjunka. 

 

Dock, min bästa dam, och herre:

Allting kunde vara värre!

Jag kan se och jag kan vandra

lika lätt som alla andra 

så jag klarar av min dator

och kan gå, utan rollator,

till min väfyllda dosett.

Rätt skall alltid vara rätt! 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-11 22:17

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  korpfjäder
ja att svälta är en plåga
men nu gäller det att våga
njuta mer av sånt som är
hämtat ur en annan sfär....

.... och det är du ju otroligt bra på, så det kommer nog att gå vådligt bra.
2009-08-15

  walborg
Tänk att kunna skriva så roligt om något så kämpigt som diabetes! Men Maestoso han kan han!
2009-08-11

    Bodil Sandberg
Fantastiskt hur du får till!!!!om allt!!och det är ju förträffligt
när ett farväl ..kan vara så givande..för ens själ!
underbart bra skrivet..hurra för det sunda goda livet!!!
och varma applåder
2009-08-11

    papillon
Hehe - för en gångs skull får jag instämma med Larz G.... Där ser du att "vänner på bägge sällena, det har du".......
2009-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Bra skrivet!
Känner igen problematiken.

Hälsningar från en meddiabetiker.
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP