Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
02.03.04


renhorn


Tjolahopp och dans
du galne drickare och man
låt armen om flickan
midjan bekransa
sjung ur själen
och dansa!

Vi allom
i dagern ystert
yves, vakna!

allt
som gud har talt
de skall vi skapa
ur jord ock trä
ler å sten
allri skall
vi mista födan
ren’ vi smörja kråset
av jordens frukt
och vin
vi smakar

tvingar markens gröda
att hämtas som föda
ur kätte å båset

mjödet skall drickas
ur höga krus
att stärka lemmar klena
skänka rus

ur skrapat horn
vi skålar
drucko rena!




Bunden vers (Rim) av Nightngale
Läst 528 gånger
Publicerad 2005-10-07 15:48



Bookmark and Share


  Linda A
Den är högtidlig och full av doften av det gammalmodiga.
Inte i min smak, men jag illar det rytmiskt hoppiga. Bra.
2005-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Nightngale
Nightngale