Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
03.06.02   Ägnad Henrik Elofsson Diaz - Natalicia
22.15     Friluftsteatern, Långholmen
http://www.poeter.se/poetHome.php?writerId=5833



vaudeville - vådevill om sommaren


I kött och ben sjuder livets puls
och blommor samlas samman
inför morgonsol och middagshöjd

under lummigt tak, flyktiga fåglar sjunga
"drilldrilldrill"
så säg mig nu, vad du vill?

"Vilja jag, vilja dag,
blott stund, nära hålla
och sen, en blund."

rodnad yr, fjädrar putsas,
daggdroppsvingar klipp
"dripp dripp dripp"
så säg mig nu, vad du vill?

"Lätt att bära,
en välkänd ära
bjuda till, jag vill."


bland frodigt grönt, beta väldiga hjortar
tuggar lagom länge med mulen full
så säg mig nu, vad du vill?

"Frösådd, strösådd
värma mull, vändas lugnt
nära hjord."


in i blomsteräng, barnen jagas
"Kull! Kull! Kull!"
så säg mig nu, vad du vill?

"När talad, spord,
duka bord, bjuda till
vara vill."


invid tända bloss,
skördens värv, höets boss
tyngda axlar skakar loss
så säg mig nu, vad du vill?

"Njuta sömn, sova tungt
andas lätt, vara mätt
vilar jag."


månans väldiga valv, spinna nät
nätta, av nätter många
så säg mig nu, vad du vill?

"Jag vill dagen hålla
i min famn, så nära
tätt intill..
blott växa lite till."




Bunden vers (Rim) av Tobias Hedlund
Läst 876 gånger
Publicerad 2005-10-06 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tobias Hedlund
Tobias Hedlund