Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
OBS! Icke självupplevd satir!!! Kan komma att växa med några rader till, för så lindrigt tycker jag inte han skall komma undan, satir eller ej.


Dagen efter

 

Säg, vad finns väl som morgonen

så kan förgylla

som den välkända doften

av nattgammal fylla?

Och hustrun, som alls

ingenting kan förstå

hon slaggar intill

men går inte att nå

när ostadigt man

efter festande natten

snubblar på en toffel

och trampar på katten

som vaknar till liv

med ett fasansfullt skri.

Få männskor kan ha det

så mysigt som vi!

Man lägger en pizza

i vasken i köket

och gläder sig samtidigt

stort åt att stöket

från nattsexan som fick

bli slutet igår

ej synes har orsakat

synliga spår.

S'en återstår ju den

besvärliga plikten:

man ringer till jobbet

och skyller på gikten

som gör att man ej ens 

kan klä sig i skor

och vandra iväg till

sitt trista kontor.

Så skannar man kåken

från vind och till källare

i fåfänglig jakt efter

en återställare

för strupen är torr

som en dag i Sahara.

Men titta, där ligger ju

vår barnaskara

som jämt brukar ge

stackars far amnesti

Få mänskor kan ha det

så mysigt som vi. 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-17 08:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
säger jag som Carl här nedan sa
denna var enormously bra!!!
2009-08-17

  Carl O Andersson
Trots man känner tungan klibbar "when on the watervagon", man kan inte låta bli att skratta åt den eländiga situationen. Mycket bra rimmat!
2009-08-17

  Per Rydberg
Mycket tänkvärd! Tack för en fin vers!
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP