Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är förstås som vanligt helt och hållet påhittad av poeten, för att ingen skall bli upprörd av innehållet menar jag på att detta förstås är en novellett, inte en hel lång svårläst, ogebriplig novell(det är lättare att skylla på läkare än politiker)


För lusten och kärleken till livet






jag skulle inte vilja vara läkare
det måste vara betungande
att lyfta alldeles för höga löner...

och om det känns tungt
så får man ju förstå om de dessutom
skall behöva arbeta och träffa patienter...

de som jobbar för försäkringskassan
har det lättare
de träffar i princip aldrig patienterna
och det måste ju bara vara framtidens melodi...

dessutom är ju många av dem
som söker läkare sjuka
och det skall man ju
inte behöva utsätta sig för som läkare

det måste ju vara
en livshotande situation
om någon

själv besöker jag läkare så sällan jag kan
eftersom jag brukar bli skickad
mellan två stolar
den ena säger si och den andra säger så

om de kunde ringa och prata med varandra
skulle de kanske förstå sig på vårdbehovet
men det kan man ju inte begära heller...

...så mycket bakterier
som man numera vet
lurar där...




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-02 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP