Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppror

Upproret har ständigt sprängt
En inneboende kraft
Oberoende av situation och tid
Den ska få komma ut

Jag vill göra det själv
Ingen får lägga sig i
Stark som en björnhona
Det finns urkraft jag vet det

Känslig och utan tanke bakom
Urblåst har jag kallats
Hur kan du uppbära lön?
Vem betalar dig?

Du kan ju inte ens förklara dig
Hur kan du då vara önskvärd?
Gå och laga lite mat
Det är du bra på

Jag tackar idag för min känslighet
Mitt urblåsta jag har hittat en källa
Ur den rinner många bäckar
Bäckar som kan ge svalka när det hettar till

Vid sidan av upproret finns längtan
Kvinnan som beskrivet och målar i ord
Vill trösta den som känner sig lik
Båten vi sitter i är densamma

Kom och gör mig sällskap
Vi kan nåt dit vi inte visste fanns




Fri vers av Kristina Ahlberg
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-14 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina Ahlberg
Kristina Ahlberg