Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland börjar det regna när en just har gått ut och ibland skiner solen just när man har kommit in, vilket är till men för alla som gillar att gå ute i vädret och har otur just den dagen med en punk tering på E18


Ditt liv är ett hus och en trädgård, säger Petra



Ditt liv har du fått för att förvalta det
ett hus och en trädgård
huset har förstås en källare
en hall och två plan för kök, badrum
vardagsrum och sovrum
tavlor på väggarna
mattor på golven
en trädgård omkring huset
med gungor, buskar, en hallonhäck
fruktträd och blomster

hur du tar hand om ditt liv är förstås
något som bara du kan lära dig förstå
om du ser på livet som någonting
att förvalta och utveckla med sikte på
att lägga saker och ting en smula
utanför dig själv så är du redan
en bit på väg till det här huset
med sin trädgård

kommer det folk

du kan välja om du skall möta dem
med förakt och ett jävlar anamma
eller om du gör det
med ödmjukhet och respekt

livet kan vara som en sådan där värld
man skall skapa och förvalta i ett spel på datorn
livet kan vara självförakt och dåligt självförtroende
så att man istället för att leva det
går ner sig och blir smått kriminell
det verkligt kriminella är dock
att inte börja förvalta sitt hus och sin trädgård

man kan bilda familj med en livskamrat
samt skaffa ungar
eller man kan leva i och ur förhållanden och
ändå till slut leva som en ensamvarg
om än med ett visst kontaktnät
av vänner och bekanta
men det är i alla fall ett liv
att förvalta och bygga vidare på




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-16 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP