Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden? Mina blommor, på min uteplats, om än fröna kom ur en påse inköpt i en affär som hade extrapris på säsongens fisk. (Texten beskriver vad som hände en vän till mig, som ofta åker buss och då uppsnappar samtal att lyssna av)


Hört i busskön II




Jag klev på bussen någonstans på östra sidan av söder i huvudstaden och efter bara två hållplatser fick jag höra följande samtal utspela sig mellan medlemmar av människosläktet som vid en första anblick såg ut som helt vanliga civiliserade och sansade individer. En kvinna i 40-ärsåldern, en man på ungefär 30 år och en flicka på 12-13 år. Plötsligt yttrade sig mannen och tredje världskriget höll på att bryta ut med ett första blitzkrieg mot grannlandet...

-Ursäkta frun, men skaka inte av ert mjäll på min dotter, hon är i en känslig ålder och kan ta illa upp.
-Det är frömjöl, din arroganta och dumma jävel. Ser du inte skillnaden på...
-Det är min pappa du skriker åt, dumma kossa...
-Kossa för dig va, din lilla spya till unge!
-Det är min dot...

Här steg jag av och uppskattade plötsligt de skrikande måsarna som kretsade runt, runt vid Slussen där bussen stannade och släppte av folk som en drös glaskulor ur en tygpåse. Solen gick i och ur moln, folklivet myllrade mellan stånden av frukt och grönt, båtarna syntes tuffa fram över nätta vågor och allt kändes som om livet lekte.





Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-19 20:34



Bookmark and Share


  noname_realmind
Denna story låter osannolik... men, eftersom jag är bussförare, så vet jag att den antagligen är alldeles sann. Jag skulle kunna fylla en bok med dylika historier... Har hört så mycket att inget förvånar mig längre. Människor är inte kloka.

Din skildring av detta är helt underbar att läsa! Särskilt slutet och din liknelse med glaskulorna gillade jag.

Ha ha, allt är relativt sa redan Einstein. Kanske vill dessa dramascener ur real life få oss att inse vilket fantastiskt liv vi egentligen har - när vi slipper folk som leker världskrig...
2009-09-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP