Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Orden bara kom nu på kvällen


Höstkänsla

när jag går ut genom porten
känner jag hur septembermörkret
omfamnar mig

det ger en känsla av höst

när jag går ut genom porten
känner jag hur september regnet
gör mig våt och kall

det ger en känsla av höst

när jag kommer in i trapphuset så
ser jag hur skenet av lamporna
lyser upp i våra fönster och det är
så man verkligen i septembermörkret
myser

det ger en känsla av höst

när jag kommer in i trapphuset så
när jag står och ser mot gatlyktans
sken vet jag att därute finns gyllengula
löv på trädens gren

det ger en känsla av höst

när jag öppnar dörren in till lägenheten
möts jag av doften av nygräddat bröd
och en kopp varm choklad tillsammans med värmeljuset
på ett bord

det ger en känsla av höst

090920




Övriga genrer av sajo
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-20 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo