Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris, men de e ju en lögardag i var vecka ;-P


Lördagsbadet



Lögardagen! Duschen skvätter!

Hela krôppen värdesätter

tvålalödder, handvarmt vatten.

Halt på gôlvet! Aj som katten!



Gubben dratta' ner på baken

skriker till, den stackar kraken.

Ser förskräckt på sina valkar

hur di gunger när han halkar.



Schampot dröpper ner i öga'

men de retar honom föga 

där han vilar på sin röv

utan ens ett fikonlöv.



Kavar runt i skum å lödder

får ej grepp med sina födder

Ropar "Hjälp!" te' lilla frugan.

Men hon finns ej kvar i stugan.

 

Gubben ta'r sig då för pannen:

"Kärringa har gôtt te grannen

för te få e kaffeslurk!"

Just som framtiden tycks mörk

ringer det i telefonen.

Gubben skriker, gamle fånen:

"Stå du där å ring du bare,

här finns ingen som kan svare!"



Gôlve kyler gubbens lår

å han klämmer fram en tår

sitter hjälplös i en timma

hela rummet fylls med imma.



Då är kärringa tebaka:

"Kôm å hjälp mej, kära maka!"

Det står ej på länge förrän

gumman, ilsken, står i dörren:



"Fasen, som en måste springe,

inte hjälper de å ringe!

Ja begär ej möcke, bara

att, din slashas, du ska svara!"

 

"Skall du bli där hele natten,

ha de gôtt å slöse vatten?

Lat å fet de e du. Usch!

Sitte för te ta e dusch!"





Fri vers av © anakreon VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-21 19:11

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Minns den här reprisen helt underbar!!!varm applåd
2009-09-22

  walborg
Int´va´ hon så snäller den där frua int´, som int´ kund´ läsa karln sin alls!
2009-09-21

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker mycket om den här som skrönan
liksom i vattentrubblet tusenskönan
den som missförstådd sitter fast
och inför kärringa får stå sitt kast
fyra åkarbrasor för textens skull
av en civiliserad som gärna leker kull
(du har den !!!)
2009-09-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP