Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eutanasi

 

En kråka med bruten vinge

föll offer för hungrig trut.

Det tvingade mig att tänka

på vårt ofrånkomliga slut.

 

Det lönar sig inte att smyga

den dag då tillvaron är tom

och tankarna ej längre flyga

och liv går mot ynkedom.

 

En kråka med bruten vinge

fick snabb hjälp av Moder Natur.

Jag önskade då att jag finge

den dagen precis samma tur. 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-26 18:18

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du sätter orden som ingen - en otroligt vacker berörande dikt!
2009-09-27

    Jnåt
rim coh reson!
2009-09-26

    dystopia
Den var fin,
både orden och rytmen!
2009-09-26

  Gunwale VIP
Jag vill också bli en hungrig skrovleverantör.
2009-09-26

  walborg
Den dag då tillvaron är tom och tankarna ej längre flyga - vad vet vi egentligen om hur det är att finnas till då?! Det finns så många grader av meningsfullt liv att jag inte skulle våga skriva denna dikt.
2009-09-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP