Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
anteckning från kanten; unterwegs, gbg - inåt landet


vem kan ro - våtomslag för brända

 

 

 

 

 

nu sträcker sig älvsborgs bropelare modigt och spänner sitt nymålde valv som en c-vitamindopad atlas mot första oktobers almanacksblad. stenas aktervisir är en trubbig men fullfjädrad ankstjärt.


kossorna inåt holtrakten gonar sig bland kullarna i det ännu nattvåta gräset. tuggar med vevande underbett. otvättat hår, jo,  men med nyborstade tänder. flygmaskiner som planar på högtrycksbärigheten.


lövkronorna är bulliga ännu av envist klorofyll. sävelången brer ut sin ryschiga yta mellan klippstränder och susande sävruggar. kåkar spinner och liknar dästa, röda katter som solar på torpargrundsstenarna.


mitt i övergångsställerefugen vid rondellen i alingsås står en käpprak gammal karl i blå kavaj och knappsvart, blank vega. med ena handen i byxfickan, vinkar han förbi trafiken med den andra.


ingen skyndan. de vita molnens får ska flocka ihop sig till middagen idag igen. vallas av en sävlig herde till blåbärochmjölkfärgade hjordar och till kvällen skall deras ull klippas och läggas till en våt fäll.

den skall dämpa sig som ett lindrande täcke över våra omättliga sorger.




Övriga genrer av wayward - taiga
Läst 407 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-10-01 10:31



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Jag tror att dina anteckningar kommer att bli en bok en vacker dag. Jag uppskattar stort att läsa om hur du ser och upplever Svea, och hennes människor och natur.
2009-10-28

  Bodil Sandberg
Du är en helt fantastisk poetissa du!!!vilket särdeles språk du besitter ..vilken fantasi och ordrikedom ..stimulerande i högsta grad!!! tack!!
2009-10-26

  Per Teofilusson
tröst detta, mumsetröst.
2009-10-12

  Carola Zettergren
Sådär underbart wayway...sagolikt underbart kreativt, jo i sanning, den funkar alldeles utmärkt som våtomslag för sådana som mig. Man blir verkligen alldeles betagen,och jo, det känns mycket bättre i själen nu! Röda katter som solar...bara det, du är underbar!!!!:)
2009-10-01

  Fredrik Stillesjö
Tack wayward, för veckans anteckning. En energidryck för själen. Hälsar vännen Fredrik
2009-10-01

  Ulf Lagerholm
"som en c-vitamindopad atlas", "tuggar med vevande underbett", det sista citatet där är ju mer än bara underbart, om jag fick bestämma vore den den ultimata bilden, den ohotade världsmästarmetaforen för just ett idisslande låglandsfä

tack för utdraget ur loggboken hörru
2009-10-01

    resilient
vilket slut. Fantastiskt. Men resten också, den ryschiga sjöytan, c-vitamindopad atlas, planande flygplan...jajagsäjerdådet. Du har dina ögon med dig som två juveler.
2009-10-01
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga