Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad ögonen ser får förstås envar läsare själv tolka in


Likt en solros vänder sitt anlete mot solen




trött och led på allt
sitter hon vid sina hinkar och trasor
skurat är golvet

genom den lilla del av fönstret
hon kan se från den pall
hon sitter på

syns bara moln förmörkande
en redan som dyster himmel
vilken inte förmår skänka tröst

men så bryter solen fram
letar sig in i husets alla skrymslen
med sina fingerpekande strålar

värmer en kind helt sparsamt
i vars ansikte ögonen syns slutna
plötsligt slås de upp och ser




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-07 09:43



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Detta var en fin och livsbejakande betraktelse!
2009-10-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP