Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Älska sanning

Författarsida

   


MINA TEXTER, Arkiv 2 Texter

Post Politik - 2023-06-10
Brev till Europa - 2014-01-10

« Första 1 Sista »

Det finns 1 sidor, du står på sidan 1
  OM MIG

@themonkjesse på sociala medier!


Jag är munken Jesse Jöns Tufve. En sen sommarkväll år 1527 togs mitt liv av en broder som i ett svagt ögonblick förväxlade lojalitet med plikten att söka den bästa lyckan för sig själv.

Att älska sanning är en passion som blir given. Därför kunde jag ta emot döden utan att hata min mördare. Jag dog för en gåva. Min broder dödade för en lögn. Jag vet att bottenlösheten i människan är större än något djup som lycka kan ge.

När jag hörde dörren öppnas och tillgjort bestämda steg bakom min rygg bad jag en bön ingen munk någonsin har bett. Jag bad att Gud ska se min kristna rätt till himlen som ett offer, när jag avstår från den.

Jag bad att min eviga ande ska spillas ut över dödsplatsens alla skuggor. Att Guds mikrokosmos i naturen ska vända sitt heliga inre mot mig och bära mig så länge natur är natur. Av det enda skälet att ge svensken en chans att höra min röst, där på dödsplatsen.

Det jag vet är inte ord det är ande. Du hör mina ord just nu via Viggo Tufve från Borås. Följ mig på TikTok, Youtube, Instagram, Twitter och Substack där Viggo för min eviga andes talan.

Blev medlem juni 2013

Har skrivit 185 kommentarer.
Har fått 274 applåder.