Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Post Politik

Frihet är ett krav som bör ställas på alla män
som identifierar sig som män åtminstone.

Svenske män är gatuhundar som jag nu ber.
När jag fått spola av er, ruska av er ordentligt
som gatuhundar vet hur man gör.

Agera sedan efter eget huvud.
Slåss för nått du tror på.
När du känner den friska luften sen, igenom pälsen,
då är du fri.

Straff, det är den största respekt
som kan visas den som har använt sin frihet fel.
Vi behöver ha ett rättssystem som säger,
jag tror på dig.

Vi har börjat att tro att folk,
att det folk känner har så stor betydelse.
Det är för att vi tror att grupp-centrerad demokrati
är det finaste vi har.

Så är det ju inte.
Den lever på att locka med känslor.
I en grupp har vi en minsta beståndsdel.
Det är individen.

Samhällsvetenskaplig forskning menar
att det omvända gäller.
Att individen består av grupptillhörigheter
eller något sådant.

Så är det inte. Det vet alla.
Alla människor på den här planeten
vet det.

Nu vet vi vad frihet, straff
och individbaserad demokrati är.
Så nu, nu kan vi bygga ett samhälle.
Ett nytt samhälle.

Vi kan lägga ut tankarna om,
ett nytt Sverige.
Där vi inte har politiker.
Där vi inte har politisk media.

Dom är klara va?
Jag tror det.
Dom har gjort sitt.
/Jesse




Fri vers av Jesse Jöns Tufve
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-06-10 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jesse Jöns Tufve
Jesse Jöns Tufve