Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är alltet om inte Du o inte Jag


Sorgen är förborgad i glädjen

Jag har aldrig sörjt för blomman som vissnat ner.
För jag har alltid vetat att det kommer upp en ny.

Om en planta har dött har jag använt den på komposten
till ny jord. Så sker även med mig när min kropp blir trött.
Jag läggs i jorden för att åter bli jord.

Är någon då mindre värd som jord som bär blommor, träd
o grödor än de är som människor?

Är våra o naturens djur mindre värda som marken vi går på
än som våra husdjur?

Jag säger endast allt är Gud, är då Gud mindre värd beroende
på formen?

Jag behöver älska och vårda Gud i alla Gudinnans former för en dag
är just den formen jag!

Jag vill älska och vårda Gud i alla Gudinnans former för en dag är just
den formen Du!




Fri vers av Greenleaves Karlsson
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-22 20:31



Bookmark and Share


  Blåbäret
gillar så eftertankarna som skrives ned... och utropen som frammanas!
2010-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Greenleaves Karlsson