Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När livet går över bron till andra sidan


I livets slut kan inget finnas- Tror du

Så vacker du ligger där i din säng.
Vacker i din sjukhet och insjunkenhet.
Ibland så vet du att vi är där,
för att så låta själen bli fri och vandra iväg.

Tillbaka och vaken med dimmig blick,
försöker du förlusta oss med små trick.
Dina fintar är väl genom tänkta
och får oss alla att hoppas att du återvänder
tillbaka till livet och oss.

Med sekunderna som följer försvinner du mer och mer.
Vi vet att vi idag får stanna kvar medan du fortsätter
livet i en annan form någon annanstans.

Så börjar du din färd med änglarna som följe.
Å, fast du ligger där vit så strålar du guld och frid.

Själens lätthet och befrielse är till glädje
och vi sjunger med dig när du går.

När kroppens hölje är allt som är kvar
finns ingen längtan efter att stanna.
Varför göra det när du ändå lämnat oss, i detta rum,
som just nu börjar kännas tomt och meningslöst.
Allt vad det betytt under tiden faller
och ridån i skådespelet går ner.

I våra hjärtan finns du
- Som en kärleksfull känsla ligger du kvar
- Närhelst vi får känslan utav din närhet
- Går du med oss alla en och var.

Dock är du fri
- Din själ i renhet
- Följer varje liten önskan som den har
- Idag du ler med oss
- Imorgon gråter
- Fast du i dig bara glädje har.




Fri vers av Greenleaves Karlsson
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-29 09:47



Bookmark and Share


  alvan
En vacker och målande text om livets slut och det som följer. I våra tankar och i dess evigt levande själ.
Berörande och fångande kärleksförklaring!
2012-02-29

    ej medlem längre
Ett vackert avsked. En kärlek som fortsätter, som den där bron över.
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Greenleaves Karlsson