Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljus o mörker


Kärlek

Nu ser jag skiftningarna i den grönska som omger mig.
Solens blänk i bladen.
Skuggan som möter ljuset och bryter strålen.

Ljuset som faller in i huset, bryts vid fönstret.
Delar sig i en mångfald av färger som sprider sig in i...
En glimmande punkt förändrar en sinnesstämning.

Så skapar Den stora Anden kärlek. Leken mellan ljuset och mörkret.
Polariteter som möts, splittras och skiljs åt.
För en sekund, en minut en evighet men ändå tar aldrig kärleken slut.

Det finns ingen längtan efter avslut, bara efter förändring, en annan riktning.
Valet finns aldrig i kärleken den är bara en närvaro eller en frånvaro utan betydelse ty ljus och mörker är vårt allt. Däri ligger kärleken.

Låt oss då mötas utan att fundera över mötets längd eller orsak.
Endast mötet skapar något som ger värde.

Mötet skapar kärleken. Kärleken i alltet.




Fri vers av Greenleaves Karlsson
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-24 19:25



Bookmark and Share


  Tini Tut
Mötet skapar kärleken.
Vackert tycker jag.
Kram Tini tut
2010-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Greenleaves Karlsson