Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Modernt språk och gjord för scenpoesi...


Stoppa Rasismen!!

Vad ska vi göra?
Stoppa rasismen!
Vad ska vi göra?
Stoppa rasismen!
När?
Nu!
När!
Nu!
När när när?
Nu nu nu!

Men hallå, hur?

Genom medvetenhet
Om individuallitet
Olika människors sexualitet
Ska vi alla visa vägen
För allas lika värden
Lyssna på mig, för den jag pratar med är dig
Och det är viktigt!
Nu måste du lyssna för det här bör du veta
Var fan ska man leta
Om man letar efter fördomar som dödar
Människor som mördar, människor som leder
Skriker STÅ UPP OCH ENA EDER!!

En stat och ett folk
Men bara vissa
Dom andra ska vi dissa
Och inte en jävel får vi missa!

Och måtte vi inte misslyckas
Lite elakt kan tyckas
Men du hör inte hit
Du är korkad
Du är vit

Men trots det har du makt
Jag kvävs av mitt förakt
För trots att jag är född här
Kommer jag aldrig göra vad du begär
Det är ju en blatte som står här
Eller?
Men det gör detsamma
För jag knullar ingens mamma
Och det är ju inte så du ser på mig
Jag känner ju faktiskt dig

MVG i svenska men hatar dock historia
Kompisar som Anna men också grannen Pouria
Är ganska kulturell
Och oftast ganska snäll
Bangar inte en helkväll, på stan med tjejerna
Dansa lite hiphopish och shejka grejerna
Säger typ; whatever and it’s not like I care
‘Cause I bring you down anytime and anywhere
Så berätta nu för mig, den stora skillnaden på oss är...?

Att jag har ett hjärta och någonting här (pekar på pannan)
Blir alldeles stum av att du kan vara så jävla dum
Det verkar sitta i din ryggmärg, att det här med hudfärg
Verkligen spelar nån roll, men hallå, noll koll?

Grejen är att vi lever på 2000-talet och det gäller att göra det
Rätta valet
För stoppar vi dom inte nu, kan nästa offer vara du
Och vad gör du då?
Ska vi bara stå och se på, vi vet ju hur det kan gå
Vill vi verkligen ha det så?

Nej, nu får dom här dumheterna va slut
För om någon ska bort härifrån så är det
Fanimej rasisterna som ska ut!




Fri vers av Kim S.
Läst 431 gånger
Publicerad 2005-11-16 23:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.