Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag saknar dig inte ibland

Det finns så många jag inte saknar
som jag inte tänker på ibland
som jag inte bryr mig om hur dom mår eller vad dom gör

Det är så många som jag inte kommer se igen
och jag är inte ledsen över det
Jag kommer knappt att minnas dom
och vissa namn har jag redan börjat glömma
jag försöker inte ens längre
Borde jag det?

Vi spelar ingen roll för varandra
Vi är bortglömda fragment av en tid vi haft ihop
en tid som inte går att få ogjord
men som inte kommer komma igen
och det är jag lite glad för

Till exempel hon tjejen med snedlugg och blå ögon
Hon som alltid var så gullig
Var hon så gullig?
När hon slutade ringa
slutade smsa
slutade hälsa på
Hur gulligt var det egentligen?
Borde jag sakna henne mer?
Hur som helst så gör jag inte det

Men det finns många jag inte saknar
Många jag inte bryr mig om
Många jag inte vill veta hur dom mår eller vad dom gör

En av dom skickade ett mail till mig här om dagen
där han frågade varför jag tror att han ska bli pappa
med ett one night stand
Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta
Jag har inte tänkt på honom på många månader
och hur vida han har one night stands eller inte
det har jag nog aldrig tänkt på
Borde jag göra det nu?

I vintras träffade jag mamman till tjejen i min klass som
hade anorexia i tonåren
Hon som flyttade till jönköping efter studenten för att komma bort från fängelset där hemma
Mamman berättade att hon ska plugga nån magisterkurs nu
varesig hon ville eller inte
Tjejen alltså
Jag tror att jag suckade och gick hem

För jag saknar dom inte och jag bryr mig inte
jag tänker inte på hur dom mår eller vad dom gör
eller varför

och när jag hör att Per Gessle sjunger att alla vännerna är som ljus
förstår jag honom inte
jag förstår honom inte alls
Borde jag det?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Kim S.
Läst 336 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-17 02:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.