Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håkan Hellström vet inte allt

Det var sånt där Boråsväder ute
och jag tänkte att du kan inte få mig så lätt
hur mycket du än vill
Du ska inte lyssna på allt håkan hellström sjunger
för han vet faktiskt inte allt

Till exempel så vet han inte hur det känns
när man möter hennes blick
som säger mer än en bild och tusen ord
om biten av ditt hjärta och hela grejen som hon fick

Och jag vet att det verkligen är fel av mig
men vissa stunder tänker jag mer på henne än på dig
På det hon sa om att hon vill ha kul och flyga fritt
låta var och en göra som dom vill och sköta sitt
Men jag vill ha dig
så kan vi inte bara få som vi vill och gå hem till mig

Det har nog alltid fungerat så att jag vill ha det
jag aldrig kan få
För nånstans på en skolgård bytte jag bort min bokstavskombination mot POG-brickor
det var mer poppis än ADHD när jag var liten på 90-talet
Nu är det nog tvärtom
att ADHD är mer populärt än POG-brickor
så jag undrar om man kan ångra sig, eller?

Det är ofta så med mig
att jag går igång på sånt som är nytt
och aldrig lär mig att bytt är bytt
det kommer inte igen
Man måste lära sig att välja ibland Kim
har mamma alltid sagt
Det handlar om prioriteringar
Men hur väljer man mellan
trygghet, vardag och hyrfilm
eller äventyr, likheter och sunkhak
Varför handlar det jämt om prioriteringar mamma?
Jag kommer aldrig vilja välja

Jag kommer i alla fall aldrig vilja välja ett iskallt ikealiv
i en stad där det alltid viskas om andra
Där man tycker att man är en sämre människa om man inte har
en dammsugare för minst 3000 kronor.
Jag kommer aldrig ha en dammsugare för minst 3000 kronor

Du ska inte lyssna på allt håkan hellström sjunger
för han vet faktiskt inte allting
Han sjunger att dom kommer kliva på mig igen
men det vet inte han
Fast till dig kan jag säga som det är
att det kommer dom inte göra
För den enda som kan göra mig något illa nu
är du.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Kim S.
Läst 512 gånger
Publicerad 2010-08-17 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.