Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När kärleken talar

Det är en känsla som tappert söker svar
Skalar av själen utifrån, klagar på ovisa gudens skaparedag

En bit av ett hjärta
Drunknade i oändligheten och omkom sitt mål
En vink av himlavindens blåa talande,
Förintades på en häxas till färgen svarta, och likgiltiga bål

En klunk av kärlekens dryck
Förenar erotikens ljuva stämma med nutidens viskande väsen, så simpelt  
På viljan, av längtans överste ett svällande påtryck
Och vi delar denna natten tillsammans

Av hatet, fött ur bristen på bekräftelse och en famn att stanna kvar hos
Tunga dagar, när mörkret kallar
Är det inte längre enbart falskhet som registreras och tros

Själen är tillbaka köpt utav djävulen, min dryck är till sista droppen slut,
Och så länge natten inte dör ut och blir dag av sin kvarblivna aska,
Bär den omkomna biten av mitt hjärta en räddande flytväst,
Skapad av kärlen, som bjudit in oss som en till att vara dess gäst
Denna ljuva gest,
Är i romantikens talan det allra vackraste våra livsdagars kalender fått att skåda





Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-02-04 22:15



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så underbart skaldat, så fin lyrik
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson