Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För illustrerande bilder till texten: http://demkallarmigpippi.blogg.se/


Vid moders blomsteräng vill jag vara

Solen smeker oss
En ljuvlig värme utav sommarens hemkomst
Äntligen är du här igen
Katten leker med en oskyldig fjäril
Springandes vid trädens gårdsplats

Jag blottar ifrån min insyn där vid kanten av altanen
Du dansar i ditt trädgårdsland
Påskliljors medgivande i vinden blir till toner i mina öron
Älskade mamma
Oj vad morfar skulle varit stolt över dig nu

Ditt solblekta hår spelar samma sång som liljorna
Kören är den sommarvind
Som slagit lä intill vår altan

Jag blottar ifrån min insyn där vid kanten av altanen
Du dansar i ditt trädgårdsland
Påskliljors medgivande i vinden blir till toner i mina öron
Älskade mamma
Oj vad morfar skulle varit stolt över dig nu

Ditt land blir till en evighet
Utav en skönhet
Du skapar sommarvisor
Utifrån de blomster som föds

Spaden är inte mycket större än dig
Men du tacklar den med envishet
Gnisslandet ifrån skottkärran blir dirigenten
Kanske borde de rostade hjulen egentligen bytas ut

Du strävar på i takt med att ett hav i färger växer fram
Fjärilen vann över missnöjd katt som sökt en tröst i skuggans ro
Där så förnöjt, vilar hon strax under äppelträdet
Älskade mamma, jag är så stolt över dig
Ditt land visar mig visdom genom att spegla dig
Var dag längtar jag till dagen jag kan få så ett frö

Kanske är det sommar redan i morgon
Ty idag vilar vi i solen
Lyckliga




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-01 18:13



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
så njutbar läsning, ljusgenomlyst
2011-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson