Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ensam ängel har bara 3/4's vinge

Utifrån planeten blänker ljuset
Som en drömmens spindelväv av silke,
Broderad i evighetsmönster på min spetsgardin
Bussen suckar i samma veva som mina trötta lungor ifrån igår kväll,
ty inuti blir man skadad av svartnad kärlek som cigaretter

Låt min svala kropp
Få bli hettad hud inpå din
Brutal process av kärlekens magi
Kyss iväg allt mitt tvivel

Svart på vitt
Jag önskar jag kunde visa
Hur jag känner

Det bitterljuva livet är surnat efter den gårdsplan där dåtidens häxor brann inne
Vill prova det elixir som tog deras unga liv
Kanske är det dödande starkt nog att veka ner förälskelsens låga?
Ty mitt pris svider i den ensamma natten, och alkoholen rår inte längre bot

En kall själ kan aldrig på riktigt sova ensam
Men den själ jag dyrkar värmer aldrig min frusna skuldra

Fåglarna talar till mig genom sömnens gloria,
och de viskar budord ifrån den karta som når ditt hjärtas ende

Och den eld som färgat oceanens öars horisont röd,
kluckar med vågorna likt ett svagt månljus
Ett rop på hjälp ty jag vill bli räddad i natten

Möt mig på vägen lotusblomma,
Där vid fruktens passion bortom svald stolthet och det brev jag sedan länge sänt
Vid mitten utav oceanens rodnade kind
Då min vilja bar samma rodnad, och fördes i budskap utav måsarnas skri

Simpelt halvvägs
Möt min kärlek




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 330 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-05-12 23:09



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
"En kall själ kan aldrig på riktigt sova ensam
Men den själ jag dyrkar värmer aldrig min frusna skuldra"

Dessa rader kändes extra.

Annars väldigt vacker läsning.
2012-04-24

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Synnerligen njutbar läsning. Så vackert handskande med språket
2011-05-13

    ej medlem längre
Kan vara en flaska rosé som talar, men jag älskade den här dikten.

Hoppas det är fiktion och att du slipper denna hjärtesorgen.
2011-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson