Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppet skall alltid dansa, hand i hand med sinnet

Metaforerna talar till mig,
Glödande klot i miljarder lyser upp en nattsvart mardröm
Gör omöjligheten mindre tung att tackla
Sår möjligheter inför utmaningen att tolka dina ord
Förstå dem för att sedan besvara

Fick fram ett nytt ark ty jag vill påvisa att gårdagens framtid brinner nu
Dina ögon kan släcka elden blott ifall du nekar mig
Jag hoppas att fröet vill gro

Ja, jag hoppas det vill gro
Likt det största av alla klot alltid kommer åter efter himlagråten
Med ljus som strålar på våra kinder

Ja, jag hoppas det vill gro
Som en möjlighet alltid kan skapas ur vad man gör saker till
Ur vad vi är, och ur den eldande dag som skulle bli min framtid

Vid gryningens födelse kvarstår askan
Blott i nulägets minut
Bör vi leva




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-24 22:06



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Mycket fint att läsa
2012-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson