Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För illustrerande bilder till texten: http://demkallarmigpippi.blogg.se/


Filosoferande änglatankar

Oj oj, flickan
Hon har sovit länge nog
Tabu, tabu
En ängel vakar
En annan vaknar

Blomsterfång lämnar sin bädd
Utav vinterflingor
För en morgondag, likt nuet

Vitsippor och påskens gula liljor
Jag badar i saligheten
Så fylld utav en lycka
Skapad av fattig enkelhet

Jag tror jag är något av en skapare
För en maskerad i skepnader
Enkel att mätta
Med rätta doser utav guld

Det guld som är gratis
Är det dyraste jag vet

Solen är så vacker
Över min stuga
Grantopparna giver den trygghet
Frihetens mur kan erbjuda

Alla dessa tankar
De är som fågeln Fenix
Flaxar och flaxar
De föds och de dör
Genom livet med mig
Du jag och tanken

Marionettdockan
Du blev min sådan älskling
Under molnen med en toutch av Johnny Cash och solbränd hud
Sedan flöt vi ihop och blev som de moln ovan oss som fortfarande
Fattat sitt tycke för varandra trots guldbröllopet av damm

Kanske kan den gråa färgen vara mer värd än guldet
I kedjan runt min hals
För minnena är så dyra att ingen vill köpa dem
Ty vem vill betala räntan för någon annans lycka?

Kyss mig nu i kvällssolen
En sådan ömsesidig kärlek, byggt på minnena
Utav de damm på hyllan vi glömt bort

I kväll sover satan
Blomsterängar bär mig
Fioler spelar sommarsånger ifrån barnsben

Ni änglar där
Du bredvid som vakar, och ni som fortfarande sover
Tänk vad jag är lycklig




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-25 21:22



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ger en ljuvlig känsla att läsa..
2011-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson