Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blev du över?

Böcker i högar och temuggar som ger den värme
Min kropp inte når

Franska toner dansar ljuv salsa in förbi mina öronsnäckor
Och stundens känsla är svår att beskriva
Drömmer om en framtid
Lik vårstrålarna tidigare alen
Som i skulptur av guldets sken

Ljus av impulsiv form
Bärande på upptäckter och äventyr
Stora som små, väldiga nog att täcka
Böckernas kunskap med bragd
Sista sidan för länge sedan
Lagd

Ett liv bortom det faktum, dit drömmar inte når
Såga tvivel till sin död i tomgång
Bygga dagarna på enkla toner av sång
Och genom motgångar
Treva balansgång

Du vill väll leva sköra dag
Och möta bror i din nästa?

Ty vid gryning
Kommer syskon
Och byter av
Ger dig som av lag
Värdighetens behag

Le i guldets sken
För glädjen
Gör din värld ren




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 285 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-17 19:21



Bookmark and Share


  mickech
Vackert skaldat!
2011-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson