Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulpturens tolkning i en avbild utav kärleken

Jag är konstnär över mitt liv, du över ditt
Universum förenar oss båda under samma ark
Min palett är mina sinnen, ett för var färg

Jag drar ett penseldrag för känslor, ty de är som havet
Just då stormen över vågorna tycks vara evigt oändlig
Skiftar de klädnad till lugnets behagliga blus

Var knapp för var möjlighet
Ibland ogillar jag de vägar vi väljer
Hade det inte varit enklare,
Med ett simpelt blixtlås?

Kärleken får skifta den färg rosor bär
Ty jag sticker mig hellre på stjälken ifrån dödens tagg,
Än att uppleva det faktum
Då ditt hjärtas slag slutar upp att slå i takt med framtidens varannan sekund

Slag slag, natten är behandlad och gryning väntar följt av dag
Jag kan inte tyda din själs språk, inte heller avbilda den
Blott låt mig satsa på ett försök till förståelse i tolkningens värmande kappa
Vinden är kall därute och jag hoppas dunet är tillräckligt upptinande
För ett hjärta som ditt




Fri vers av Linda Gustafsson
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-09 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda Gustafsson
Linda Gustafsson