Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den osynliga grenen

Inrullande från sjön kommer åskmolnen in över dalen .
Urladdningen kommer och dalen lyses upp.
Livet förändras.
En smal lång björk träffas och klyvs i mitten.
Gryningen kommer, på gården fortsätter livet sysslor.

Kvar i hörnet av tomten står ett litet äppelträd med en tung gren vilande i sin krona.
Människorna ser det och lyfter bort den tunga grenen.
Den stympade och svedda björken får stå kvar och ruttna.
I skuggan av björken, kämpar det lilla äppelträdet.
Det ingen ser är att den väver in en osynlig björkgren i sin krona.

Äppelträdet inväntar somrarna stolt, men skuggan som faller över den fruktlösa marken avslöjar en deformerad krona.
När bina kommer finns inga blommor.
Åren går och hoppet på frukt sinar.
Trädet blir bort glömt.
Tills en dag då ett kråkpar ser det stora äppelträdet och bestämmer sig för att flytta in.
I kronan bökas det och stökas när boet skall vävas, så att den osynliga grenen knuffas ut.
I tomrummet föds nytt liv.

Till allas förvåning står äppelträdet snart i full blom.
När hösten kommer fylls grenarna till bredden av frukt som stolt lyfts mot skyn.
Människorna ser det och kommer för att smaka.
Äpplena underbara sötma får dem att fylla sina korgar tills alla äpplen är slut.
Och när vintern närmar sig finns inte ett enda äpple kvar på marken under trädet, bara en skugga lika ståtlig som trädet själv.




Prosa av katrin ö
Läst 284 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-01 10:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken fin och varm text.
2014-04-01
  > Nästa text
< Föregående

katrin ö
katrin ö