Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

musen och strumporna

Ute i regnet satt en liten mus och huttrade.
I musens bo fanns det inge plats, bara massa gamla strumpor.
Musens rädsla för att frysa hade fyllt boet.
Så nu satt han ute i regnet och väntar på solen.

Musen är mitt uppe i att smida planer om nya bon, när något plötsligt händer.
En liten damm brister, en flodvåg av vatten slår emot musen och boet.
Han lyckas få tag i en av strumporna och drivs med.

Utmattad och blöt vaknar musen några timmar senare några meter från boet.
Han drar med sig den enda strumpan han har kvar in i det gamla boet och kryper in i den.

På morgonen väcks musen av en värme som sprider sig i hela kroppen.
Solen har fått rum att leta sig in i boet.
Musen känner sig äntligen trygg och varm.




Prosa av katrin ö
Läst 297 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-02 11:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

katrin ö
katrin ö