Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om en droppes liv


Droppen

Brännande sol som strålar
lyfter oss högt emot sky
leker i luften och målar
bomull i morgon som gry

Skuggor som tornar i söder
grånar vår vitklädda skrud
Under syns vidsträckta gröder
förväntansfullt tråna vårt bud

Plötsligt ett bländande sken
klyver vår vitklädda slöja
Ekot av slagen mot sten
får trädkronor vördnadsfullt böja

Vinden ilsken, drar oss i stycken
bastoner ondskefullt rullar
Fallande glitter likt smycken
slukas av hungrande kullar

Jorden är död, mörk och naken
vilar tung över sovande frön
Min kropp mot din, du blir vaken
sträcker dig upp nyfiken grön

Blommor och bin förenas i danser
Föder liv åt sommarens äng
Blomstrande färger i alla nyanser
våren förvandlas i flygande fläng




Fri vers av Nessie
Läst 631 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-09 15:37



Bookmark and Share


    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-05-09

  Fredrik Stillesjö
Hej Nessie!

Mycket bra diktat om droppen och livet. Roliga och bra rim som passar mycket bra ihop. Jag gillar verkligen att läsa den. Jag bokmärker den! Hälsar Fredrik
2006-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Nessie
Nessie