Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När ingen ser på

 

 

i spegeln hon ser

två förskrämda ögon

kinderna svullna

läppen spräckt

en rännil blod letar sig ner

i håret hänger flera lösa hårtestar

armar och ben känns domnade

det värker än efter sparkarna

hon kommer inte kunna dölja blåmärkena

den här gången var värre

hon skulle inte kunna gå ut på länge

tack Gud för att han sköter inköpen

tänker hon och suckar tyst

hon vet vad som kommer sedan

han kommer hem ångerfull

gråter

har med sig blommor och choklad

det gör han alltid

när han slagit henne

det händer inte så ofta

så hon står ut

hon tänker ibland

att hon vill leva ett annat liv

utan att bli slagen

men vet inte hur det skulle gå till

hon har ju ingen

han tycker inte om att hon har väninnor

tycker inte om när de pratar och skrattar

han blir mörk i synen och ser hotfull ut

men nu orkar hon inte tänka mera på det

med möda släpar hon sig ut i badrummet

för att tvätta bort blodet och sminka över det värsta

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-08 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP