Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför gal tuppen?

 

 

dagarna i ända står han där

han gal och han gal

hönorna skrockar och kacklar

vad är det med denna tuppen?

det är ju galet hans galande

han går där och sprätter

som vore han nåt fisförnämt

visst är hans fjädrar långa och granna

kunde han bara sluta gala så förbenat

och hönorna fortsatte skrocka och kackla

en morgon var det ovanligt tyst

dock hönorna hördes

från tuppen hördes ett hest väsande

tuppen sin röst hade tappat

för ett bra tag blev det lugnt i hönsgården

när tuppen väl åter fick rösten tillbaka

gol han bara enstaka gånger

och hönorna skrockade och kacklade

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av Öknens Ros VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-03-25 09:46



Bookmark and Share


  Fulbergarn
för att skrämma bort andra tuppar kanske
2018-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP