Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begravning

I oskuldsfull skrud
vilar du stillsamt
med ögonen slutna
i dödens kokong

Tonerna upphört
att spela i natten
Bilderna strömma
ur filmen som stannat

Blomstrande sängen
talar om minnen
kärlekens budskap
ur olästa brev

Frågorna drunknar
mot slutna läppar
försvinner i tystnad
får aldrig ett svar

Sorgtunga droppar
stiger från hjärtat
Faller så sakta
regnar mot kind

På vitklädda vingar
befriad i själen
svävar mot ljuset
bortom tid och rum




Fri vers av Nessie
Läst 747 gånger
Publicerad 2006-06-15 14:24



Bookmark and Share


    Mejja
Denna är så vacker trots sin sorgsenhet.
Starkt som berör!
2006-08-02

  Fredrik Stillesjö
Hej Nessie!

En öm, vemodig och mycket vacker dikt som jag verkligen gillar! Blir nästan rörd. Gillar också det hoppfulla i den sista strofen. Verkligen bra, Nessie! Hälsar vännen Fredrik med en kram
2006-06-15

    Cajsa
Mycket bra skrivet! Du skriver så otroligt bra, du förmedlar bra! Man lever sig in i orden! En 5:a får du utav mig! Kram!
2006-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nessie
Nessie