Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tog två rimpar utan att tänka efter för mycket och skulle sy ihop dem till en meningsfull vers. Resultatet blev litet tråckligt men bättre än jag hade trott.


Fler resultat av rimövning

Badort med vida horisonter

Med ursäkt till kameleonterna. Det är inte andras fel att vi människor projicerar våra brister på allt utom oss själva.


Jag tog mig ett stärkande bad
på en badort med vida horisonter
men på land gick soldater parad
och trodde sig kameleonter.
 
Så om ni tar er ett bad
tänk på riskerna med horisonter:
att ni missar soldaters parad
och själva blir kameleonter.

Det vore väl very bad
att låta er snävas av horisonter
och sluta upp i parad
som mänskliga kameleonter.

Visst kan man ta sig ett bad
under åsktyngda horisonter
– men inte bland soldater på parad
och inte som kameleonter.

****************************************
Barndomsminne


När jag var liten gick vi till ett bad.
Sjö och skog och inga horisonter.
Näckrosorna låg som på parad
men vi såg inga kameleonter.




Bunden vers av P.K. Wensther VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2023-12-07 17:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

P.K. Wensther VIP