Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den felslagna förförelsen

 

Ett litet förmedvetande guppade runt i etern bland stjärnor och galaxer och tänkte på inget som det brukade. En förförsäljare uppfattade den svaga signalen av någon att förföra. 

 

– Vi har ett specialerbjudande! Manifestera dig på en planet med förutsättningar för fysiskt liv! Upplev orättvisans och den meningslösa ondskans stora äventyr! Ät och äts, lid och plåga, svält och få andra att hungra, döda och dö, ha dåligt samvete för det du inte rår för och sprid dåligt samvete som du själv borde ha! Skönhet ingår, precis så mycket att du luras kvar om du har tur!

 

Förmedvetandet nekade artigt och tänkte i mjugg att eterrusig är jag inte. Det kan väl ingen vara. Finns det nån planet med förutsättningar för fysiskt liv kan det ju inte vara fler än en.




Prosa av P.K. Wensther VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2023-12-08 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

P.K. Wensther VIP