Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsätter låna andras fjädrar. Den här gången Hjalmar Gullbergs, från För vilsna fötter sjunger gräset. Sätter mig på en jättes axlar… – Ändrad och förlängd 9/1 -24.


För vilsna själar

 

För trygga själar sjunger många:
jag är din ledtråd var du går.
Räds ej att natten förestår!
För trygga själar sjunger många:
mot ondskan styr jag dina spår.

För vilsna själar sjunger många:
jag är din ledtråd var du går.
Räds ej att natten förestår!
För vilsna själar sjunger många:
mot ondskan styr jag dina spår.

Trygga själar sjunger själva:
det blir bättre där jag går,
när värre nätter förestår!
Trygga själar sjunger själva:
det blir vackert där jag går.

Vilsna själar sjunger själva:
det blir bättre när jag går.
Men värre nätter förestår!
Vilsna själar sjunger själva:
allt förstör jag, så jag går.
 

För trygga själar sjunger någon:
min bår är mjuk och varm min tår.
Räds ej att natten förestår!
För trygga själar sjunger någon:
du är omhållen när du går.

För vilsna själar sjunger ingen:
min bår är mjuk och varm min tår.
Räds ej att natten förestår!
För vilsna själar sjunger ingen:
du är omhållen när du går.

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av P.K. Wensther VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2024-01-01 19:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

P.K. Wensther VIP