Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilder från vår båt en månskenskväll




Solmånens stig

Solmånen väntar,
kvällsbrisen tystnar,
målar en spegel
av gröna mossar,
i sköraste glas,

 

hastigt bryts
av hoppande löjor
Sprickorna läks
lekande lätt

 

Solmånen skymtar
ivrig i dungen
glödande röd
jagar den dagen
snabbt i sömn

 

En ensam tärna
smärtsamt ekar,
tar av sommarn
sitt sista farväl 

Solmånen ler,
värmande trygg
mot svart himmel
Sprider sitt hopp
i septembernatten

 

Väver en matta
ett ljus i mörkret,
visar mig stigen
i glittrande guld




Fri vers av Nessie
Läst 511 gånger
Publicerad 2006-09-19 13:11



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Nessie!

Oerhört vacker dikt! Vill gärna vara där och lyssna på tärnan och bestiga vägen till solmånen. Är det syntesen av måne och sol som ju syns i augusti t ex? Skrev själv en dikt kallad Pilgrimsfärd som du kanske vet som liknar denna. Hälsar vännen Fredrik
2006-09-19

    Cajsa
Jättefint skrivet, blir glad av den. Ser bilder framför mig! Högsta betyg av mig absolut!
2006-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Nessie
Nessie