Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma


Mamma,

och jag såg i dina ögon igår
hur fruktansvärt djupt jag sårat dig
för det enda du velat i livet
är att jag skall hålla mig hel

mina märken i huden tar ont i dig också
jag vet
och polisens samtal 04:32 fick dig att
sluta andas

och jag önskar så
att mina misstag
inte skulle plåga dig

Mamma
min förebild
min bästa vän
ta inte på dig hela skulden

sitt inte med cigaretten i hand
och tänk på hur mycket du
kunde ha gjort om

för jag blev överkörd av så mycket annat

Du säger att du trodde att du lärt mig
vara stark
Att du menade att bygga upp mig
till en härskare
över mitt ingemansland

Och mamma
Du bakade mig bra
men det finns saker i livet
inte ens världens bästa mamma
kan skydda sina barn från

Jag kommer hem igen
det svär jag på
Så gå och sov
dröm lugnt inatt

Mamma,
sedan berättar jag
alla hemligheter
jag bär på

för jag litar på dig
jag älskar dig

jag är en del av dig




Fri vers av P.J
Läst 561 gånger
Publicerad 2006-10-25 08:58



Bookmark and Share


    Jenny Jumper
alla önskar sig en sån mamma!

vackert
2006-11-01

  Marthina
ännu en text som berör mig.
fortsätt skriva!
jag vill läsa mer...
2006-10-28

  Helene Månsson
så bra skrivet! Känner precis igen mig, från mammahåll....vad jag skulle vilja att mina barn skulle göra.../Helene
2006-10-25

  Teresia Ridell
Så sorgset, o ändå inte liksom..
Som mamma vill man inget annat än att skydda o lyckas man inte helt med de då kommer skuldkänslan.Vad mer kunde man gjort ?
Men det kommer för alla en dag när man måste släppa taget. Svårt !
Väl förmedlat !
2006-10-25
  > Nästa text
< Föregående

P.J
P.J