Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så fanns det bara en årstid kvar


Aldrig förr har längtan efter snö
blivit tillfredsställd
utan en enda snöflinga

och
aldrig tidigare har kylan bitit så hårt
utan att ens sjunka ner under nollsträcket

när
jag rör vid vatten
som likt jesus förvandlade vatten till vin
blir allting is

och vinterstormarna inom mig
kommer aldrig bli en sommarbris
igen

innan jag slutat sakna dig

som gemensamma höstpromenader
nu får vänta fram till våren
som aldrig kommer födas

när vintern
står ensam segrande kvar




Fri vers av P.J
Läst 615 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-22 16:59



Bookmark and Share


    Charlotte S
Återvändo, haha. Har inte vaknat riktigt! Skyller på mörkret! <3
2006-12-22

  annso.fie
Verkligen mycket vackert skrivet..

"när
jag rör vid vatten
som likt jesus förvandlade vatten till vin
blir allting is"

2006-12-22

    Charlotte S
Jag tänker på Lejonet från Narnia och Den vita häxan, Jadis. I din frusna tid - längtan efter kärlek och värme. Var du än vandrar, ser du hur kallt livet är och det finns ingen återvändå, förutom om mirakel sker. Du är min kyligaste men vackraste vän här!
2006-12-22
  > Nästa text
< Föregående

P.J
P.J