Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känner du igen dig?


Estradpoeten

Är du en estradpoet, är du en sån där?
Är du en snubbe som skriver typ såhär...
Jag vill ha kaffe och sjunga schlager på scen,
jag skriver nästan bara roligt och är mest skinn och ben.

Eller är du en sån som upprepar jämt, upprepar jämt,
att publiken somnar, har det någonsin hänt?

Kanske lär du ut hur man ANDAS som bäst
Har du förmågan att se vad som funkar mest?

Är du en sån som vill ha högsta poängen
Skriver som alla andra för att hänga med i svängen.

Är du en tjej som är rätt så ung, skriver medvetet och härligt, men är ganska skumm eller en kille i sina bästa år, som skriver med glöd och med \"punschline\" som ingen av oss slår.

Du läser kanske med en go melodi, en sagotants stämma att
sväva iväg i.

Är du 20+ nånting och vill göra dig hörd,
framstå som rebell och allmänt störd, så skriv du en dikt
om nått som ej berör, för är du bäst på scen bryr sig ingen
om vad dom inte hör.

Är du bara rolig och får folk att skratta, ska du nog inse,
du skriver som en kratta!

För att vara någon viktig måste du va speciell, rata kött,
hata män och be bön varenda kväll.

Du kanske har en blick som dödar allt du ser,
men du måste tänka logiskt, livet är så mycket mer.

Du kan inte skrika och försöka få mig att förstå,
inte prata akademiskt utan mer på min nivå.

Du kanske är den typen som snackar mest strunt,
ja men fortsätt med det, jag tror att det är sunt!

Är du i tonåren och skriver mest på rim, haha det är ju rätt så kul, ungefär som den där Kim. Har jag hört.

Är du slammets regent och tror dig veta vad du gör,
var inte för säker, du vet aldrig när du kör.

Kanske trampar jag dig på tårna nu?
Men du är ju estradpoet, så var bara du.
Var som du är, det funkar alltid här!




Fri vers av Kim S.
Läst 537 gånger
Publicerad 2005-01-28 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim S.
Kim S.