Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN SNÅLE

Är dina pengar lycka?
Vad skall du med dessa till
när du inte använder dem?
Eftersom du inte kan glädja dig själv
så kan du ej heller glädja andra.
Din penningpung blir en snara
runt din egen hals.
Du kvävs av din avund och
missunsamhet till dina medmänniskor
Släng din penningpung och berika
dig med själslig rikedom
så slipper du djävulen som ledsagare




Fri vers av hero40
Läst 860 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2007-07-24 20:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Materialismen är verkligen ett gissel och en farlig farsot.
Men jag tror att för att slippa djävulen som ledsagare så måste man ta emot Jesus.
2009-08-07

  * Ammi *
Ja så himla bra skrivet, de här giribukarna som samlar på hög och unnar inte andra ett dugg, de kan inte vara lyckliga!
2009-08-06

    användarvänlig
Häligt seriös!
2008-11-20

  bögpoesi
Bra!
som om pengar funnits från begynnelsen
2008-10-29

  DanSan
****************************

Vishetens ord . . . men mina gitarrer
skulle jag ej vilja vara utan . . .

- Jo det skulle nog gå det med!!!
Men poesin skulle jag inte kunna
vara utan och det inbegriper dig och
alla mina vänner som jag har här!!!

Du är en människa som bjuder så
mycket på dig själv!

*APPLÅD*

*****************************
2007-12-01

  aol
så underbart träffsäker poesi som bränner borrar hål på
den snåles bubbla läs min dikt snålfalsk
2007-11-29

  Mats Henricson
Mycket läckert och genomträngande, en totalsanning av självklara mått !! Min dikt \"Girigheten- Ondskans kusin\" tycker jag har släktskap med dina, högkvalificerade strofer !!
2007-11-08

  Björn Karlsson
Jag tycker om den här
rak enkel lyrik som talar rent ut
2007-10-17

    Sofia HM
Så vackert, sant och insiktsfullt. Jag tycker verkligen om ditt sätt att skriva :-)
2007-10-12

  nettus
tack för den underbara teten,,det va sanna ord det..
2007-10-09

  Thommy
Din dikt lyser av sanningar, gillade speciellt dom tre sista raderna.
2007-10-09

  Ola Rydberg
stor sanning
i dessa ord
2007-10-06

  Thurizas
du har så jävla rätt här=)
2007-10-06
  > Nästa text
< Föregående

hero40
hero40