Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förintelsen det avskyvärda. Nazismens brott får aldrig falla i glömska! Familjen Frank av judisk härkomst hade ett gömställe beläget på Prinsengracht 263 i Amsterdam. Den 4 augusti 1944 hittade tyskarna gömstället och familjen splittrades


Vägen till Anne Franks hus

Livets låga brinner

stearinet klibbar

längs fingrar in i

märg och ben

hoppets låga

livets låga

gråten i

ögon blanka

banden bryts

fingrar sammanflätade av kärlek

Krossas

av

Blodhundar från

stöveltrampets helvete i

medlöparens skepnad

släcker livets låga

skådespel från förintelse i

Tårar blod

i evighet

aldrig vi förglömma

änglar gråter

ångesten

rädslan

förtrycket

intoleransen

rasismen

Stanna upp! Känn empati!

Låt inte detta ske igen!

Bli inte en medlöpare

som låter dig kopplas

av blodhundar

ondskan personifierad








Fri vers av hero40
Läst 299 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-04 23:41



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Gripande och bra text om något som vi aldrig får glömma då det i sådant fall finns risk att historien upprepar sig.
2007-08-05

    Smaragden
Bra skrivet! Vi får aldrig glömma!
2007-08-05

  thyra
En viktig påminnelse. Tack!
2007-08-05
  > Nästa text
< Föregående

hero40
hero40